sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Jouluhalko

Valmistusaineet


Pohja



munaa
1 1/2  dlsokeria
3/4  dlvehnäjauhoja
3/4  dlperunajauhoja
3  rklkaakaojauhetta
1  tlleivinjauhetta


Täyte



2  dlvispikermaa
1  prk  (200 g)piparkakkurahkaa
1  tlvaniljasokeria

Pinnalle

100 gtummaa suklaata
1  prk  (200 g)piparkakkurahkaa
1  dlvispikermaa

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 7 min.
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka ja vaniljasokeri.
Levitä seos pohjalle. Jätä 5 cm etureunasta tyhjäksi. Kääri rullaksi. Jätä saumapuoli alle. Leikkaa molemmista päistä n. 10 cm:n pala pois. Nosta pitkä osa tarjoiluastiaan ja muotoile paloista "oksantynkiä" ja asettele ne rullan päälle tai sivulle.
Valmista kuorrutus: Sulata suklaa. Sekoita rahkan joukkoon. Lisää viimeiseksi joukkoon vaahdotettu kerma. Levitä kuorrutus kääretortun pinnalle. Vedä haarukalla puunkuorta muistuttavat kuviot kuorrutukseen. Sihtaa päälle tomusokeria siivilän läpi.

Tämä ohje on Valion sivuilta hieman muutellen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti