lauantai 3. tammikuuta 2015

Luumu-kanelikakku

Tein tätä jouluaatoksi, kun äiti sitä niin paljon halusi.

Piparipohja:

150 g piparkakkuja
100 g voita
1 tl kanelia

Täyte:

4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
400 g luumu-kanelirahkaa
1 rkl sokeria
1 1/2-2 rkl mantelilikööriä

Murskaa piparkakut. Kiehauta voi ja kaneli kattilassa. Nosta liedeltä ja lisää voisula piparimurskan joukkoon. Taputtele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ( halkaisija 22 cm ) ja nosta reunoja. Paista 175 asteessa noin 7-8 min. ( Me ei mummon kanssa paistettu, eikä kuinkaan käynyt. )

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Yhdistä rahka, sokeri ja likööri. Liköörin voit korvata 2 tl vaniljasokeria. Purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä ja sulata liivate pienessä kattilassa 1-3 rkl:een
kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon myös kermavaahto. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Laita jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti