keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Friteeratut banaanit

Olihan näitä nyt pakko kokeilla!

Friteeraustaikina:

1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maizenaa
1 1/2 rkl leivinjauhetta
2 dl vettä
1 rkl sokeria
1 muna

4 banaania
1/2-1 l  ruokaöljyä

Sekoita taikina tasaiseksi ja anna turvota noin 15 min. Jos taikina jää liian löysäksi, lisää jauhoja ja maizenaa. Kuumenna ruokaöljy kattilassa noin 180 asteiseksi. Oikea lämpötila on saavutettu, kun tiputat tipan taikinaa öljyyn ja se ruskistuu pian. Leikkaa banaanit puoliksi ja kasta taikinassa kauttaaltaan. Nosta ne yksitellen kattilaan ja ruskista. Nosta leivinpaperin tai talousaperin päälle hetkeksi valumaan. Tarjoa jäätelön ja siirapin kanssa.



Ohje on Hellapoliisin kirjasta

1 kommentti: