Maitokiisseli:
7 1/5 dl maitoa
4 1/2 rkl
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Mittaa paksupohjaiseen teräskattilaan tai pinnoitettuun kattilaan maito, maissitärkkelysjauhot sekä sokeri. Kuumenna sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 2 min koko ajan sekoittaen. Nosta levyltä.
Lisää vaniljasokeri. Siirrä kattila altaaseen kylmään veteen. Sekoittele silloin tällöin ja anna jäähtyä. Näin tehden kiisseli ei kuoretu. Jaa kiisseli annoskulhoihin.
Vadelmakiisseli:
4 dl vadelmia
1/2 dl sokeria
2-3 dl vettä
2-3 rkl perunajauhoja
Kuumenna vadelmat, vesi ja sokeri kiehuvaksi.Sekoita perunajauhot puoleen lasilliseen kylmää vettä. Valuta seos ohuena nauhana kiisselin sekaan koko ajan sekoittaen. Anna kuplahtaa. Jäähdytä kiisseliä hieman ja kaada jähmettyneen maitokiisselin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti