- 1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sulata rasva ja lisää jäähtynyt rasva taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseosta vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- 2. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia ja jätä muffinit jäähtymään.
- 3. Sulata paloiteltu tumma leivontasuklaa mikrossa tai kattilassa miedolla lämmöllä.
- 4. Tee silmät valuttamalla tippa sulatettua tummaa suklaata valkoisen suklaahipun päälle (esimerkiksi cocktailtikun avulla). Tarvitset silmiä yhteensä 20 kpl.
- 5. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita loput sulatetusta tummasta suklaasta kermavaahdon joukkoon. Levitä suklaamousse tasaisesti muffinien päälle.
- 6. Koristelu: Nosta kirsikat valumaan talouspaperin päälle. Aseta poroille suklaahiput silmiksi ja kirsikka nenäksi. Leikkaa suolakeksit kahtia terävällä veitsellä. Asettele suolakeksit sarviksi ja suuksi porolle.
Ohje on K-ruoka.fi sivulta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti