sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Lusikkaleivät

Tein näitä mummoni kanssa tänä viikonloppuna.

200 g margariinia
2 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:
Hilloa ja sokeria

Ruskista rasva vaalean kullanruskeaksi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää sokerit. Sekoita seos kylmäksi esim. kylmässä vesihauteessa. Sekoita keskenään leivinjauhe ja jauhot. Lisää rasva-sokerin joukkoon jauhoseos ja sekoita taikina murumaiseksi sähkövatkaimella. Tee taikinasta pieniä palloja ja painele pallo lusikkaan ja liu'uta varovasti leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita. Anna hetken jähtyä, laita väliin hilloa ja pyörittele sokerissa. Jos et pyörittele lusikkaleipiä vähän lämpiminä sokerissa, ne eivät ota sokeria pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti