sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Puolukka-valkosuklaakakku


Tehtiin tätä kakkua jouluksi :)

150 g margariinia

200 g kermaviiliä
3 kananmunaa
130 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
200 g puolukoita

Sulata margariini ja anna jäähtyä. Sekoita kermaviili ja kanan
munat jäähtyneen margariinin joukkoon. Rouhi valkosuklaa. Sekoita vehnäjauho, sokeri, valkosuklaarouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Kaada margariini-kermaviili-kananmuna-seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita lopuksi taikinaan puolukat. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Tasoita pinta. Paista 175 asteessa alatasolla n. 1h 10 min.

Halutessasi voit sulattaa päälle valkosuklaaraitoja.

Ohje on Maku.fi- sivustolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti