torstai 1. syyskuuta 2016

Mokkaruudut

Näitä mokkaruutuja tein jo pari viikkoa sitten, mutta sain vasta nyt julkaistua. Julkaisin äsken myös videon näiden teosta. Videoon pääset painamalla tästä.

Pohja:

125 g margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja

Kuorrute:

1/2 dl vettä
4 tl pikakahvijauhetta
1 kananmunan keltuainen
100 g margariinia
3 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata ( itse käytin vadelma-valkosuklaata )


Pohja:
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset ja vaniljasokeri. Lopuksi lisää joukkoon vielä vehnäjauhot muutamassa erässä. Vuoraa 20 x 30 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja taputtele jauhotetuin sormin. Nosta 200 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.

Kuorrute:
Kaada vesi kattilaan ja keitä kiehuvaksi. Nosta pois liedeltä. Lisää joukkoon pikakahvijauhe. Sekoita kahvin joukkoon keltuainen. Lisää kattilaan voi ja nosta taas liedelle. Kun voi on sulanut lisää joukkoon tomusokeri. Sekoita seosta koko ajan, kunnes se kiehahtaa. Nosta pois liedeltä ja jäähdyttele muutama minuutti. Lopuksi lisää joukkoon valkosukaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Leikkaa jähmettyneestä piirakasta reunat pois ja sen jälkeen leikkaa piirakka palasiksi. 


Ohje on Kinuskikissan Helpot suosikit -kirjasta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti