sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Minttusuklaarahkakakku


Pohja:

175 g Domino minttu-keksejä
50 g margariinia

Täyte:

4 liivatetta
3 dl vispikermaa
500 g minttu-suklaa rahkaa
1/2 dl sokeria
2 rkl maitoa

Koristelu:

Suklaarusinoita


Pohjan valmistus:

Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Levitä seos halkaisijaltaan 23 cm leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Täytteen valmistus:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sekoita toisessa kulhossa rahka ja sokeri. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää sinne puristetut ja pehmeät liivatelehdet. Sekoita liivateseos rahkan joukkoon ja lopuksi lisää joukkoon myös kermavaahto. Levitä täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 h tai yön yli.

Irroita kakku vuoasta veistä apuna käyttäen ja koristele haluamallasi tavalla.

Alkuperäiseen ohjeeseen pääset, kun painat tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti