sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Norjalainen juustokakku

Tälläisen kakun tein perheellemme jouluksi ja hyvää tuli!

Parin ainesosan kohdalla oli kuitenkin hieman epäselvää paljonko niitä tulisi laittaa, mutta muuten onnistui hyvin! Nämä epäselvyydet ja tarvittavat ainelisäykset merkitsen alla olevaan ohjeeseen.

Ohjeessa ei myöskään sähkövatkainta tarvita ( paitsi valkuaisvaahdon vatkaamisessa! ) Joten sekoita liivatteet hyvin täytteiden joukkoon!

Brownie-pohja:

300 g tummaa suklaata
150 g voita
4 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
0,2 dl kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljauutetta

Oreo-täyte:

0,5 dl kuohukermaa ( Toisessa ohjeessa sanottiin, että kermaa tulisi 5 dl? Laitoin itse kuitenkin sen verran, että täyte oli koostumukseltaan hyvää eli noin 1-2 dl )
250 g mascarponejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljauutetta
2 dl oreoita murskattuna
2 liivatelehteä ( Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut tässä täytteessä käytetty liivatelehtiä, mutta itse kuitenkin halusin varmistaa täytteen hyytymisen. Sekoitin siis liivatelehdet pieneen määrään kuumaa kuohukermaa. Seos kyllä muuttui hieman rakeiseksi, muttei lopputuoksessa enää edes maistunut tai näkynyt! )

Suklaatäyte:

300 g tummaa suklaata
100 g voita
0,1 dl kahvia ( Taas toisessa ohjeessa puhuttiin 1 dl, mutta laitoin oman maun mukaan eli noin 0,5 dl )
4 liivatelehteä
1,75 dl sokeria
150 g mascarponejuustoa
3 kananmunaa
ripaus suolaa

+150 g mansikoita viipaloituna

Brownie-pohjan valmistus:

1. Sulata suklaa sekä voi ja sekoita ne keskenään. 
2. Sekoita sokeri, kananmunat ja vaniljauute keskenään vispilällä tasaiseksi.
3. Kaada suklaa-voisula kananmunaseoksen joukkoon ja sekoita varovasti.
4. Kaada taikina irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. 
(Käytin halkaisijaltaan 28 cm vuokaa)
5. Paista pohjaa uunissa 170 asteessa noin 25 minuuttia ( kuuluu jäädä hieman löysäksi! ) 
6. Anna jäähtyä.

Oreo-täytteen valmistus:

1. Sekoita kerma, mascarpone, tomusokeri ja vaniljauute keskenään. 
2. Lisää joukkoon murskatut oreokeksit.
3. Laita jääkaappiin odottamaan.

Suklaatäytteen valmistus:

1. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. 
2. Sulata suklaa sekä voi ja sekoita ne keskenään. 
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen. 
4. Liuota pehmenneet liivatelehdet kuuman kahvin joukkoon.
5. Sekoita keskenään suklaa, kahviseos, kananmunan keltuaiset, mascarponejuusto ja suola. 
6. Kaada kananmunan valkuaiset toiseen kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon loppuvaiheessa myös ruokalusikallinen kerrallaan sokeria.
7. Lisää valkuaisvaahto vähitellen suklaaseoksen joukkoon ja sekoita varovasti, jotta kuohkea koostumus pysyy yllä. 

Juustokakun kokoaminen:

-Voit esimerkiksi tehdä kakkuun 2, 3 tai 4 kerrosta. Itse tein 3 + mansikat ( suklaa, mansikat, oreo ja suklaa )

Kaada haluamaasi täytettä ( oreo tai suklaa) jäähtyneen brownie-pohjan päälle ja laita johonkin väliin viipaloidut mansikat. Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.

Hyytyneen kakun koristelin murskatuilla oreokekseillä ja hopeapalloilla.

Alkuperäiseen ohjeeseen pääset, kun painat tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti