keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Helpot keksit hillolla

 Nämä keksit ovat helppoja ja nopeita tehdä! 


Taikina:

250 g margariinia

1 1/4 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl vaniljasokeria

5 1/2 dl vehnäjauhoja


Päälle:

Paiston kestävää marmeladia tai hilloa


Valmistus:

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon kananmuna sekä vaniljasokeri.

Lopuksi lisää vehnäjauhot taikinan joukkoon muutamassa erässä.


Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele jokaisesta osasta noin uunipellin pituinen pötkö.

Tee taikinapötkön keskelle koko matkalta marmeladille "vako" esimerkiksi veitsen toisella päällä (tällöin hillo pysyy hyvin vaossa paiston ajan).


Laita paiston kestävää marmeladia tai hilloa (itse käytin vadelmamarmeladia) pussiin. 

Leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota hillo taikinapötkön vakoihin. 


Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. 

Keksien kuuluu jäädä vaaleiksi ja ne kovettuvat vielä hieman uunista ottamisen jälkeen. 


Keksien jäähdyttyä sekoita keskenään vielä hieman vettä ja tomusokeria, jonka voit pursottaa keksien päälle haluamallasi tavalla.

Lopuksi leikkaa keksipitkot vielä viistottain haluamasi kokoisiksi paloiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti