keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Tiramisu kahdella eri tapaa

Löysin muutama vuosi sitten vaihtoehtoisen tavan tehdä tiramisua, koska siihen tulee mm. marjoja ja keksit kastetaan mehussa kahvin sijaan. Tässä kuitenkin sekä perinteisen tiramisun, että marjatiramisun ohjeet :) 


Tiramisun täyte tässä ohjeessa on suunniteltu 1,5 kertaiseksi normaalista. Teen yleensä suorakulmaisen astiallisen perinteistä tiramisua sekä pienemmän pyöreän astiallisen marjatiramisua.
Aikaisempaan tiramisuohjeeseeni pääset, kun painat tästä. Kyseinen ohje on siis ns. normaalikokoinen :)

Tiramisun "täyte":

7 kananmunaa 

Ripaus suolaa

1,5 dl sokeria

750 g mascarponejuustoa

2-3 pkt savoiardikeksejä


Muut tarvittavat:

1-1 1/2 dl vahvaa kahvia

Tummaa kaakaojauhetta

200 g maitosuklaata

1-1/2 dl kylmää glögiä tai mehua

Marjoja


Valmistus:


Tiramisun täyte

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon suola.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Lisää keltuais-sokeri taikinan joukkoon mascarponejuusto sekä valkuaisvaahto.

Sekoita täyte tasaiseksi.


Perinteisen tiramisun kokoaminen (suorakulmio vuoka kokoa

Kasta savoiardikeksit nopeasti kahvissa (keksit pehmenevät nopeasti).

Laita kastetut keksit vuoan pohjalle.

Kaada täytettä keksien päälle ja lisää lopuksi suklaarouhetta.

Tee näin useampi kerros (itselleni tuli kolme kerrosta)

Siivilöi lopuksi päälle vielä kaakaojauhetta ennen viimeistä suklaarouhekerrosta.


Marjatiramisun kokoaminen (pyöreä vuoka kokoa

Kasta savoiardikeksit nopeasti joko mehussa tai glögissä (keksit pehmenevät nopeasti).

Laita kastetut keksit vuoan pohjalle.

Kaada täytettä keksien päälle.

Lisää täytteen päälle marjoja sekä suklaarouhetta.

Tee näin useampi kerros (itselleni tuli kaksi kerrosta)


Laita tiramisut yön yli jääkaappiin maustumaan ja tekeytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti