torstai 1. toukokuuta 2014

Vadelma pannacotta

            Vadelmakerros
300 gpakastevadelmia
75 mlsokeria
0,5 dlvettä
1 kplliivate
Vaniljakerros

3 dlkermaa
1 kplvaniljatanko halkaistuna
1,6 dlsokeria
2 kplliivatetta

Ohjeet

  
Huom! Vadelmakerroksen + vaniljakerroksen tekemisjärjestys riippuu siitä, miten panna cotan haluat tarjota. Jos tarjoat pannacotan suoraan lasista/vuoasta, valmista vaniljaseos ensin. Jos haluat kumota panna cotan, valmista ensin vadelmaseos vuoan pohjalle. Jos haluat kerrosten pysyvän erillään, anna edellisen kerroksen jähmettyä RAUHASSA jääkaapissa. Vähintään 2h jähmettymisaikaa/ kerros.
Vadelmakerros:
Laita liivate likoamaan runsaaseen kylmään vesimäärään.
Mittaa kattilaan 0,5dl vesi, vadelmat, sokeri.
Kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5min.
Siivilöi vadelmaseos. Kuumenna uudestaan höyryäväksi ja sulata liivate sekaan.
Kaada seos annosvuokiin.
Vanilja panna cotta
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään vesimäärään.
Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Käytä mieluiten halkaistua vaniljatankoa, niin saat parhaan mahdollisen pannacotan tehtyä. :) Lisää kattilaan halkaistu vaniljatanko.
Anna pannacotan poreilla kattilassa miedolla lämmöllä noin 15min.
Poista vaniljatanko. Puristele liivatteista vesi pois ja sulata höyryävään kermaseokseen.
Annostele panna cotta annosvuokiin.

Ohje on Kotikokki.net -sivulta. Ohjeesta tulee 5 annosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti