perjantai 29. elokuuta 2014

Aleksanterin leivokset

Tätä tein Dr. Oetker kisaan. Ohje on heidän sivuiltaan.

  • Pohja:
  • 200 g voita
  • 1 dl taloussokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
Väliin:
  • 2 dl hilloa

  • Päälle:
  • Vaaleanpunaista tomusokerikuorrutetta
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna voimakkaasti vatkaten.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina ohueksi, noin 5mm paksuiseksi levyksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista kunnes levy on hieman tummentunut reunoilta, mutta vielä pehmeä.
Lämpötia: 170°C
Kiertoilmauuni: 150°C
Asetukset: keskitasolla
Paistoaika: noin 15 - 20 min.
Leikkaa pehmeä levy kahdeksi samanmuotoiseksi ja kokoiseksi palaksi ja siisti reunat. Levitä hillo toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle. Levitä tomusokerikuorrute tasaiseksi levyjen päälle. Voit halutessasi koristella leivokset vielä tilanteeseen sopivilla koristerakeilla.
Leikkaa levy sopivan kokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä. Leivokset ovat parhaimmillaan, kun ne ovat saaneet seistä vähintään yön yli suljetussa rasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti