perjantai 15. elokuuta 2014

Porkkanakakku

Tätä tein pariviikkoa sitten viikonlopun kunniaksi :)

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
3 porkkanaa

Kuorrutus:

200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
20 g sulatettua voita

Vaahdota huoneen lämpöinen voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineen keskenään ja lisää ne sitten siivilällä taikinan joukkoon vuorotelllen kerman kanssa puuhaarukalla sekoittaen. Lisää taikinaan raastetut porkkanat ja kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Valmista kuorrutus vatkaamalla tuorejuusto, tomusokeri ja sulatettu voi sekaisin. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti