Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Päälle:
2 valkuaista
1 1/2 dl mansikan makuista tomusokeria
50 g mantelilastuja
Täyte:
250 g vaniljatuorejuustoa
150 g marjoja
sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ohueksi levyksi. ( Älä paista vielä! )
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää mansikan makuista tomusokeria vähitellen koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos pohjan päälle ilmavasti. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paistaa pohjaa 175 asteessa n. 20 minuuttia kunnes marenki hieman ruskistuu.
Anna pohjan jäähtyä, tee sillä välin täyte.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja marjat sekä hieman sokeria ja vaniljasokeria.
Leikkaa pohja kahteen osaan ja täytä tuorejuustoseoksella. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti