perjantai 5. kesäkuuta 2015

Lesepatongit tonnikalatäytteellä

Patongit:

5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
3 dl leseitä
1 pss kuivahiivaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita veteen suola, siirappi ja leseet, joiden joukkoon on sekoitettu kuivahiiva. Lisää jauhoja vähitellen ja lopuksi öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota puoli tuntia. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina 4-6 osaan ja kauli palat noin 1 cm paksuisiksi levyiksi. Rullaa hieman vinottain patongeiksi. Anna vielä kohota uunipellin päällä. Leikkaa vinoviivoja patonkien pintaan ja paista 225 asteessa noin 15 min.


Täyte:

1prk tonnikalaa vedessä
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl valkopippuria
1/2 dl tillisilppua
1/2 dl ruohosipulia

Valuta tonnikala ja silppua tilli ja ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään tahnaksi.

Ohje on mukailtu Marttojen kokkikurssin ohjeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti