torstai 26. marraskuuta 2015

Piparmintun ja mansikan makuiset keksit

Näitä herkullisia keksejä tein mummolassa lauantaina. Taikina oli aika murenevaa ( en tiedä miksi ) ja siksi vaikeaa käsitellä, mutta kekseistä tuli silti hyviä.

200 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
muutama tippa piparminttuesanssia
muutama tippa mansikka-aromia
muutama tippa punaista ja vihreää elintarvikeväriä

Päälle valkuainen ja nonparelleja.

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Jaa taikina kahteen tai kolmee osaan. Yhteen taikinaosaan tulee piparminttuesanssia, toiseen vihreää elintarvikeväriä ja kolmanteen mansikka-aromia ja punaista elintarvikeväriä. Laita taikinat tuorekelmun sisään ja nosta jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Kauli taikinat levyiksi jauhotetun leivinpaperin päällä ja lisää jauhoja tarvittaessa. Nosta taikinalevyt päällekkäin ja kääri rullaksi tuorekelmun sisään. Nosta pakastimeen noin tunniksi.

Sivele rullan pinta valkuaisella ja kierittele nonparelleissa. Leikkaa rulla viipaleiksi ja paista keksejä 190 asteessa 7-8 minuuttia. Aika riippuu keksien paksuudesta.

Ohje on mukailtu Kaikkien aikojen jouluherkut -lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti