sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Kinuskijuustokakku

Tein tämän kakun
äitienpäiväksi :)

Pohja:

12 Digestive-keksiä
75 g margariinia
1 rkl kanelia

Täyte:

600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl ruokokidesokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
4 kananmunaa
1 1/2 dl vispikermaa

Kinuskikastike:

2 dl vispikermaa
1 dl ruokokidesokeria
1 dl vaaleaa siirappia
100 g margariinia
1/2 tl vaniljasokeria

Valmistus:

Aloita kinuskikastikkeesta. Sekoita vispikerma, sokeri, margariini ja siirappi kattilassa. Keitä, kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon vaniljasokeri.

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini ja kaneli. Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksiseos pohjalle. Nosta kylmään.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokerit ja sitruunankuoriraaste. Lisää kananmunat ja vispikerma sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Valuta noin 1 dl kinuskikastiketta päälle ja pyörittele se kevyesti haarukalla täytteen joukkoon. Pane loppu kastike jääkaappiin.

Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja nosta jääkaappiin. Poista vuoka jäähtyneen kakun ympäriltä. Siirrä tarjoiluvadille ja valuta pinnalle kinuskikastiketta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti