sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Kinderpiirakka

Tästä piirakasta tuli pellillinen, joten suurimman osan tästä piirakasta laitoin pakastimeen, kun oli niin makeaa ettei voinut syödä paria palaa enempää :)


Pohja:

6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua margariinia
4 kananmunaa

Sekoita sokeri, vehnäjauho, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Kiehauta vesi ja sulata margariini ja sekoita ne keskenään. Paita 200 asteessa noin 25-35 minuuttia. Jäähdytä piirakka pohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Voikreemi:

150 g margariinia
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi ( 5-10 min. ) Lisää joukkoon vaniljasokeri. Vatkaa vielä hetki. levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita halutessasi hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin.

Kuorrutus:

200-250 g maitosuklaata
4-8 palaa valkosuklaata tai nonparelleja

Sulata maitosuklaa. Laita valkosuklaapalat esim minigrip-pussiin, pussi kiinni ja pussin alaosa tulikuumaan veteen niin, että suklaat jäävät pinnan alle. Sitten vasta, kun valkosuklaa on sulanut levitä maitosuklaa voikreemin päälle ( maitosuklaa kannattaa levittää pienissä osissa, jotta se ei jähmety kaikki samaan paikkaan ) leikkaa minigrip-pussin kulmaan pieni reikä ja vetele piirakan pintaan valkosuklaaraidat. Sitten nopeasti marmoroi pinta vetelemällä coctailtikulla edestakaisin vedoin.


Ohjeen löysin Tarun Taikakakut -blogista ja ohjeeseen pääset, kun painat tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti