maanantai 2. huhtikuuta 2018

Pannacotta kakku

Tein tätä kakkua jo joulu-tammikuussa, mutta olin unohtanut laittaa ohjeen tänne :D

Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
125 g voita
1/2 dl siirappia

Täyte:
2-3 dl haluamaasi hilloa

Pannacotta:
4 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl maustamatonta jogurttia

Valmistus:
Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Sulata voi ja lisää se ja siirappi kuivien aineiden sekaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota hetki. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Hetken jähmettymisen jälkeen paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä kylmäksi, irroita vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Nosta liedeltä ja lisää vaniljasokeri. Purista liivatelehdistä kuiviksi ja lisää kuumaan kermaseokseen. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen jogurtti ja nosta jääkaappiin, jotta seos pääsee hyytymisen vauhtiin. 

Levitä jäähtyneen pohjan päälle hillo ja nosta hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin ( tämä kannattaa tehdä, koska muuten hillo saattaa helposti sekoittua pannacotta seokseen niin kuin tuossa kuvassa mulle kävi ekalla kerralla, kun tein tätä )

Kaada pannacotta seos pohjan ja hillon päälle ja nosta jääkaappiin yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti