keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Kääretorttu

Olen vuosia etsinyt "täydellistä" kääretorttutaikinan ohjetta, joka ei ole kuiva eikä rullatessa halkeaisi. Tämä ohje on juuri sellainen ja itselläni ainakin toiminut todella hyvin. Alunperin taisin tämän ohjeen löytää Facebokin yhdestä leivontaryhmästä ja enää en kääretorruja tee millään muulla taikinalla!

Taikina:

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Valmistus:

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon lastalla käännellen keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.
Kumoa hieman jäähtyneenä toisen leivinpaperin päälle, jonka päällä on sokeria.

Laitoin itse tällä kertaa kääretortun väliin hilloa sekä kermavaahtoa, joka oli makeutettu suolainen kinuski tomusokerilla. Tällaiset eri makuiset tomusokerit tuovat kivaa vaihtelua leivontaan! Lopuksi koristelin kääretortun vielä sulatetulla suklaalla.

Hyviä ja itselleni toimivia vinkkejä kääretortun valmistamisessa:


  • Kuten muutkin kananmuna-sokerivaahdot vatkaan aina yleiskoneella ja pitkään, jotta saan kuohkean taikinan. Kannattaa siis taikinaa vaahdottaa mahdollisimman kauan, koska mitä kuohkeampi taikina, sitä parempi lopputulos!
  • Itse tykkään myös siivilöidä jauhot aina joukkoon, sekin vaikuttaa positiivisesti lopputulokseen.
  • Vältä myös sähkövatkaimella vatkaamista silloin, kun lisäät taikinaan jauhot. Pyri sen sijaan kääntelemään lastalla rauhallisesti käännellen joukkoon muut aineet, tällöin vaahto ei lässähdä. 
  • Kun kääretorttu on kumottu sokerin päälle, älä irroita vielä leivinpaperia! Kastele jokin keittiöliina tms vedellä ja purista melkein kuivaksi. Tämän jälkeen nosta liina kääretortun ja sen päällä olevan leivinpaperin päälle. Anna märän liinan olla kääretortun päällä noin 5-10 minuuttia. Tämä edesauttaa sitä, ettei kääretorttu repeä sitä rullatessa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti