keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Sitruunarahkamuffinit

Tein muutama viikko sitten tällaisia muffinsseja uudella ohjeella. Aion ehdottomasti jatkossakin käyttää tätä ohjetta ja vaihdella rahkojen makujen suhteen! Muffinsseista rahkan suhteen tuli juuri sopivan kosteita eikä yhtään kuivia. Lopuksi tein myös muffinsseille vielä keväisen kuorrutteen :)

Taikina:

2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
200 g sitruunarahkaa
1 dl sulatettua margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kuorrute:

200 g tuorejuustoa
65 g margariinia
3 dl tomusokeria
Elintarvike- tai pastaväriä
Nonparelleja

Valmistus:

Taikina:

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon sitruunarahka, sulatettu margariini sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuorrute:

Muffinien jäähdyttyä, tee kuorrute. 
Vatkaa tomusokeri muutamissa erissä pehmeän margariinin joukkoon. 
Lisää lopuksi joukkoon vielä tuorejuusto ja vatkaa kuorrute kuohkeaksi. 
Värjää kuorrutus haluamallasi elintarvike- tai pastavärillä.
Laita kuorrute pursotuspussiin.

Itse kuorrutin muffinsseihin ensin ilman tyllää reunoille "renkaan". Tämän jälkeen pyöräytin tämän kuorrutteen kipossa, jossa oli vihreitä ja keltaisia nonparelleja. Lopuksi vaihdoin pursotinpussin päähän mieleiseni tyllan ja kuorrutin keskelle vielä kuvassa näkyvän kuorrutteen. Näin tämän idean netissä ja päätin kokeilla!

Muffinien alkuperäiseen ohjeeseen pääset, kun painat tästä ja kuorrutteen ohjeeseen, kun painat tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti