maanantai 21. huhtikuuta 2014

Limekakku

Tätä tein mummon ja vaarin luona pääsiäisen kunniaksi.

Pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g voisulaa

Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 prk valkosuklaa-lime rahkaa
1/2 dl sokeria
2 keltuaista
1 tl limetin kuorta
1/2 rkl limetin mehua

Murskaa kaurakeksit ja lisää joukkoon voisula. Vuoraa irtopohjavuoka ( 24 cm ) leivinpaperilla ja taputtele voi-kaurakeksiseos vuoan pohjalle. Paista 175 asteessa n. 7 min.

Vaahdota kerma ja sekoita eri kulhossa rahka, sokeri, keltuaiset, raastettu limetin kuori ja limetin mehu. Lisää rahkaseokseen kermavaahto ja kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Paista 175 asteessa, uunin alaosassa n. 23 minuuttia.

Kakku on parhaimmillaan jääkaappikylmänä, seuraavana päivänä.

Koristele halutessasi ennen tarjoilua kermavaahdolla ja limetin paloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti