Taikina:
7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
40 g tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1/2 dl oliiviöljyä
3 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
Päälle:
8 kirsikkatomaattia
8 oliivia
rosmariinia
1/2 tl hiutalesuolaa
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Murenna tuorehiiva kuivien aineiden sekaan. Lisää öljy ja lämmin vesi. Sekoita taikinaksi ja vaivaa taikinaa noin 10 minuutin ajan. Kohota lämpimässä 20 minuuttia ja taputtele taikina öljyttyyn uunivuokaan. Anna kohota vielä 15 minuuttia.
Koristele focaccia kirsikkatomaateilla ja oliiveilla ja ripottele päälle suolaa ja rosmariinia. Paista 190 asteessa n. 20-25 minuuttia ja voitele kuumana oliiviöljyllä.
Ohje on Koko Suomi Leipoo kirjasta.
Ohje on Koko Suomi Leipoo kirjasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti