sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Mansikka-tuorejuustokakku äitienpäiväksi

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!


Pohja:
200 Digestive keksejä
50-100 g sulatettua margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
4 dl kermaa
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Kiillekerros:
mansikoita
1/2 dl mansikkamehutiivistettä
1 1/2 dl vettä
2 dl hillosokeria

Murkaa keksit ja lisää sulatettu margariini. Painele keksiseos irtopohjavuokaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon myös vatkaten tuorejuusto. Mittaa kattilaan sokeri, kerma, maito ja vaniljasokeri. Sekoita seosta koko ajan kunnes se pulpahtaa. Sulata liivatelehdet kuumaan kastikkeeseen. Anna jäähtyä. Kun kastike on jäähtynyt, sekoita se valkuais-tuorejuustoseokseen vatkaimella. Laita jääkaappiin ja anna jähmettyä hetki. ( Jos kaadat täytteen heti vuokaan, se saattaa valua vuoasta pois. ) Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin 3-4 tunniksi.

Leikkaa mansikat ja asettele ne jähmettyneen kakun päälle. Kiehauta vesi ja mehutiiviste ja lisää hillosokeri. Jäädytä. Nosta lusikalla ohut kerros mansikoiden päälle. Sitten laita loput kiilteestä kakun päälle tasaiseksi. Nosta jääkaappiin ja anna olla yön yli.

Ohje on muokattu Kinuskikissan reseptistä.


1 kommentti:

  1. Äiti kiittää äitienpäiväkakusta! Oli tosi hyvää :)

    VastaaPoista