keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Brookies

Kaksi lempi herkkuani yhdessä: brownie ja suklaahippukeksit (cookies) = brookies! En muista olenko aikaisemmin tehnyt näitä, mutta tänään päätin kokeilla!

Brownie-taikina:

160 g margariinia
100 g tummaa suklaata
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Cookie-taikina:

125 g margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
75 g suklaarouhetta

Valmistus:

Brownie-taikina:

Sulata margariini.
Lisää joukkoon suklaa pala kerrallaan ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut margariinin joukkoon.
Lisää joukkoon yksitellen sokerit, leivinjauhe, kananmunat ja vehnäjauhot.
Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (itselläni vuoan koko oli 23 cm x 31 cm).
Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Cookie-taikina:

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon yksitellen kananmunat, leivinjauhe, vaniljasokeri ja vehnöjauhot.
Lopuksi lisää joukkoon vielä rouhittu suklaa.
Sekoita tasaiseksi.

Nostele esipaistetun brownie-pohjan päälle cookie-taikina nokareina. (taikina leviää uunissa, joten taikina saa jäädä nokareiksi).

Jatka paistamista vielä noin 13 minuuttia samassa 200 asteessa.
Anna jäähtyä.

Siirrä paistettu brookielevy jääkaappiin jäähtymään.
Leikkaa palasiksi kylmänä.

Alkuperäiseen ohjeeseen pääset, kun painat tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti