keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Mansikkabritakakku

Pitkästä aikaa britakakkua ja ensimmäistä kertaa mansikoilla!

Pohja:

150 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja (itse jouduin lisäämään jauhoja noin 1/2-1 dl lisää, koska taikina jäi jonkun takia löysäksi)
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 kananmunan keltuaista
1 1/2 dl maitoa

Marenki:

3 kananmunan valkuaista
1 1/2 dl sokeria

Täyte:

4 dl vispikermaa
200 g persikka-passion rahkaa
Sokeria maun mukaan
Mansikoita
Suklaarouhetta

Valmistus:

Pohja:  

Sulata margariini.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon sulatettu margariini, keltuaiset ja maito, sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina vajaan sentin paksuiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. (Pohja leviää uunissa, joten älä levitä taikinaa kokonaan reunoille saakka).

Marenki:

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä hyvin vatkaten.
Levitä marenkivaahto pohjan päälle.

Paista pohjaa+marenkia 175 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Leikkaa jäähtynyt pohja keskeltä kahtia.

Täyte:

Vatkaa vispikerma.
Lisää joukkoon rahka ja tarvittaessa makeuden kannalta sokeria.

Levitä puolet täytteestä toisen pohjapuolikkaan päälle ja lisää päälle pilkottuja mansikoita.
Nosta toinen pohjapuolikas päälle ja lisää päälle loput täytteet ja mansikoita.
Koristele halutessasi vielä suklaarouheella.

Britakakku kannattaa syödä pian sen kasaamisen jälkeen, koska muuten marenki alkaa pohjassa pehmetä.

Alkuperäiseen ohjeeseen pääset, kun painat tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti