keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Pienet mustikkapiirakat

Vaihtelun vuoksi päätin tehdä mustikkapiirakan murotaikinapohjalla pieniin piirakkavuokiin :) Itselleni tuli 8 pientä piirakkaa (vuoan halkaisija noin 11 cm), mutta taikina olisi varmasti riittänyt 9-10:kin piirakkaan.

Murotaikinapohja:

200 g margariinia
1 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
Ripaus suolaa
1 kananmuna

Täyte:

Mustikoita

1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Valmistus:

Murotaikinapohja:

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon kananmuna sekä vehnäjauho ja suola.
Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele pienet piirakkavuoat.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

Levitä mustikat taikinan päälle.

Sekoita kermaviili, kananmuna ja sokerit keskenään ja kaada marjojen päälle.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti