Vaihtelun vuoksi päätin tehdä mustikkapiirakan murotaikinapohjalla pieniin piirakkavuokiin :) Itselleni tuli 8 pientä piirakkaa (vuoan halkaisija noin 11 cm), mutta taikina olisi varmasti riittänyt 9-10:kin piirakkaan.
Murotaikinapohja:
200 g margariinia
1 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
Ripaus suolaa
1 kananmuna
Täyte:
Mustikoita
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Valmistus:
Murotaikinapohja:
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon kananmuna sekä vehnäjauho ja suola.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele pienet piirakkavuoat.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
Levitä mustikat taikinan päälle.
Sekoita kermaviili, kananmuna ja sokerit keskenään ja kaada marjojen päälle.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti